fbpx

Pět nejlepších nápadů z kampaně 2022

Pět nejlepších nápadů z kampaně 2022

26. 9. 2022 Jak na volby Kampaně 0

Před čtyřmi lety jsme před komunálními volbami začínali se třemi kampaněmi. Letos jsme to zvedli na dvojnásobek a tohle jsou nápady, které pomohly uspět ve volbách.

Nepište program, nakreslete mapu

Životnost letáku se měří na sekundy. Vezmu, kouknu zahodím. Ale taková mapa, ta se nevyhazuje. Tak jsme ty plány pro město začali kreslit do volebních map. Elektronicky nám pomohl Mapotic.cz, ale papír je papír. Mapy se rozdávaly v Lounech, ale i dalších městech. Kdo by nepodíval, co mu chystají hned za domem?

Střihni si volby aneb čím zaujmout ve finále

Starší generace nikdy nezapomene na časopis ABC a jejich vystřihovánky. My jsme svou první nakreslili  a vyrobili v kampani pro Prahu 14. Jsme na ni pyšní.

V senátním obvodu Znojmo jsme ve finále distribuovali pexeso s průvodním slovem kandidáta. Letos jsme pro starostu Moravského Krumlova vymysleli scénář komiksu.

Technologie budoucnosti – e-mail

Už před mnoha lety, ve své druhé kampani Barrack Obama investoval své prostředky zejména do emailů. Proč? Protože e-mail má každý a je to něco, co pořád čteme víc než billboardy. Od té doby se svět změnil zejména v tom, jak se dají, či lépe řečeno, nedají, využívat databáze s osobními údaji. Mít možnost použít vlastní seznam mobilních čísel nebo e-mailů je výhoda, kterou nevyváží plakát na každém nároží. Pro naše kandidáty jsme zajistili a nastavili profesionální nástroje pro e-mailing a také jsme jim vysvětlili, jak se mají ke svým kontaktům chovat z hlediska GDPR

Grafika

Hraje grafika roli? Hraje. My ji testujeme a nasazujeme jen takovou, která se líbí, i když se třeba nelíbí nám. Letos jsme produkovali noviny pro Protivín, volební brožuru pro Moravský Krumlov, ale asi 100 druhů materiálů pro cílenou kampaň v Lounech. Tohle jsou nejlepší z nich. Mimochodem, víte, že jde nudná A4 složit tak, že vypadá jako obálka?

Spoty se vrací aneb videa

Volební spoty v našich kampaních bouraly statistiky. I když tyhle volby nejdou v televizi – nevadí, YouTube a Facebook dokáží zajistit desítky tisíc zhlédnutí.

Emoce

Naše měření ze sociálních sítí jasně ukázala, že volební hesla lidi nezajímají. Jako by už nebylo důležité, co chcete udělat, ale jak se v obci budou voliči cítit, když právě Vy vyhrajete volby. 

Weby

Každá strana potřebuje svůj svobodný prostor, kam může dát svůj program, představit kandidáty a třeba i nabídnout zapojení voličů. Letos se web vyplatily i v menších obcích jako je Protivín nebo Nová Ves pod Pleší.

Víte, kde najdete víc informací o kampaních? V knize Volby do kapsy. Už brzo…