fbpx

Chtěli jste větší dynamiku v kampani generála Pavla?

Chtěli jste větší dynamiku v kampani generála Pavla?

17. 12. 2022 Prezidentské volby 2023 0

Je logické, že přiblížení preferencí kandidátů Petra Pavla a Danuše Nerudové povede k tomu, že přestanou přivírat oči před chybami svého konkurenta. Do druhého kola pravděpodobně postoupí jen jeden z nich.

Po zveřejněné výzkumů, že Danuše Nerudová dosáhla prvního místa, řada komentátorů upozorňovala na malou dynamiku kampaně generála Pavla – jinými slovy se u jeho činech a slovech málo psalo. Generál odjel do Maďarska a nechal se slyšet, že si není zcela jist podporou Danuše Nerudové.

Po předpokládané odezvě „to snad chce podpořit Babiše“, vydal zpřesnění, kde odmítl podporu bývalého premiéra a zopakoval výhrady k Danuši Nerudové, což dokazuji i tato citace z DeníkuN:

Petr Pavel napsal, že by v hypotetickém druhém kole voleb v žádném případě nepodpořil Andreje Babiše. Reagoval tak na svá včerejší vyjádření, že si není zcela jist podporou Danuše Nerudové v takovém duelu. O ní jako prezidentce má pochybnosti.“

„Na otázku, zda si myslím, že by Danuše Nerudová byla dobrou prezidentkou, odpovídám upřímně – mám o tom pochybnosti. Vyvolala je především zbrklá vyjádření související s Ukrajinou, komentář na adresu prezidentky Čaputové a také články v médiích, naposledy o tom, jak pan Neruda asistoval u Babišova největšího obchodu. Obava z toho, co by na Hradě představoval Andrej Babiš, je však stále větší,“ doplnil Pavel, jak uvádí DeníkN.

Jeho slovy nebyla určena pro podporovatele Danuše Nerudové, kteří v je emoční reakci šíří ve svých bublinách, ale vzkazem pro váhající voliče, že jeho protikandidátka není „jen“ první, ale, že se kolem ní objevily nové otázky. Zpřesnění jeho výroku (že to neznamená, že by podpořil A. Babiše) mělo uklidnilo jeho vlastní přívržence.

Volební týmy prostě nemají žádné adventní volno. Reakce vznikají velmi rychle a tahle dynamika teď bude gradovat. Otázka je, kam konkurenční boj oba tábor dovede, před deseti lety nakonec Jan Fischer i Vladimír Franz z překvapení svých voličů podpořili Miloše Zemana.

Jaroslav Poláček