fbpx

Plakáty Covid 19 zdarma: vytiskni, vylep, upozorni, poděkuj

Plakáty Covid 19 zdarma: vytiskni, vylep, upozorni, poděkuj

24. 3. 2021 Nezařazené 0
2 plakáty Covid 19

Grafický designer Oleg Slepcoff dal veřejnosti zdarma svou sbírku plakátů ke Covidu 19, kterými může poděkovat našim zdravotníkům a upozornit na to, že epidemie u nás vrcholí. “Karanténa a všechna opatření jsou hrozně dlouhá, otupují nás a unavují. Dávám svoji práci, všech 20 plakátů, k dispozici, abychom si připomněli, že tu Covid pořád je a vysiluje naše zdravotníky,” říká Slepcoff, který je autorem mnoha filmových plakátů (Zahradnictví, Líbánky, Modré stíny, …), knih nebo kampaní mj. i pro Amnesty International.

Zde naleznete v tiskové kvalitě zdarma ke stažení celou sbírku 19 plakátů a jednoho speciálního s poděkováním všem zdravotníkům.

Mezi plakáty, které ukazují, do jakých všech oblastí Covid 19 zasáhl, je také motiv “Stay home”, který jeho tvůrce nabídl Svazu měst a obcí, Sdružení místních samospráv, aby jeho vylepením mohl každý starosta zdůraznit, jak je důležité šíření nemoci zastavit. Plakáty poskytl také Dopravnímu podniku hl. města Prahy, Svazu obchodu a cestovního ruchu a České poště, protože právě tyto organizace by je mohli využít. Kolekce obsahuje grafiky, které neotřele, inteligentně  a často hravě provazují epidemii s naším ”covid životem”. 

Mnohde nejsou žádná volná lůžka na jednotkách intenzivní péče, personál nemocnic je po roce boje s covidem už naprosto vyčerpaný. Všem se nám přitom hrozně chce mezi lidi.  Plakáty říkají, že tu Covid stále je a boj stále trvá. Stačí je vytisknout a vylepit,” říká o nápadu Jaroslav Poláček z agentury PRodukujeme,  který se chce obrátit na lidi, kteří se zapojili do kampaně Stydím se. Data je možné využít i na další nosiče, jako jsou trička nebo reklamní předměty.

Je to špičková práce jednoho z našich nejlepších designérů, má nápad a hlavně funguje – tyhle plakáty nepřehlédnete. Věřím, že ten děkovací motiv bude nejvíce stahovaný a že ho uvidím někde na ulici,” dodal Poláček, který k plakátům připravil návod, jak zajistit vyplakátovaní v dané obci.

Agentura PRodukujeme také rozeslala dvě desítky plakátů do nemocnic v Ústeckém kraji. “Je to to nejmenší, co můžu udělat pro lidi v mém kraji, kteří na všech těch codid odděleních pracují, sdílí utrpení pacientů a starají se. Prostě poděkovat a říci, že jejich práce má obrovský smysl,” vysvětluje Poláček.